foto: MIhai Nicolae
Supă-cremă de chimen
Rețetă de Felicia Vanea, București
Preț: 7 lei-2 porții
Pregătire: 15 minute
Fierbere: 45-50 minute
Îți trebuie: 4-5 morcovi mari, 4 cartofi, 1 țelină, 1 păstârnac, 1 ceapă, 2 linguri chimen, 1 lingură smântână, 2 linguri condiment vegetal, 5-6 linguri ulei
Pregătești așa: Cureți legumele, le speli și le pui la fiert întregi, în 3-4 litri de apă, cu puțină sare. După ce au fiert bine, le scurgi, le pasezi și pui piureul obținut din nou în oală, împreună cu 2 linguri de condiment vegetal (amestec de legume uscate), zeama în care au fiert legumele și 3-4 linguri cu ulei. Lași să fiarbă supa la foc mic, amestecând încontinuu. Separat, călești chimenul în 2 linguri ulei, stingi apoi cu o cană cu apă și strecori chimenul. Desfaci smântâna în zeama rămasă și o adaugi în supă. Mai lași să fiarbă câteva minute și o dai deoparte. Servești supa cu crutoane sau cu felii de pâine prăjită.