Supă-cremă de chimen

foto: MIhai Nicolae

Supă-cremă de chimen

Rețetă de Felicia Vanea, București

Preț: 7 lei-2 porții

Pregătire: 15 minute

Fierbere: 45-50 minute

Îți trebuie: 4-5 morcovi mari, 4 cartofi, 1 țelină, 1 păstârnac, 1 ceapă, 2 linguri chimen, 1 lingură smântână, 2 linguri condiment vegetal, 5-6 linguri ulei

Pregătești așa: Cureți legumele, le speli și le pui la fiert întregi, în 3-4 litri de apă, cu puțină sare. După ce au fiert bine, le scurgi, le pasezi și pui piu­reul obținut din nou în oală, împreună cu 2 linguri de condiment vegetal (amestec de legume uscate), zeama în care au fiert legumele și 3-4 linguri cu ulei. Lași să fiarbă supa la foc mic, amestecând încontinuu. Separat, călești chimenul în 2 linguri ulei, stingi apoi cu o cană cu apă și strecori chimenul. Desfaci smântâna în zeama rămasă și o adaugi în supă. Mai lași să fiarbă câteva minute și o dai deoparte. Servești supa cu crutoane sau cu felii de pâine prăjită.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!