Supă-cremă de ceapă verde

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
4 bucăți topinambur de cca 400 g
3 legături mici de ceapă verde foarte crudă
1 legătură de pătrunjel verde
2 linguri ulei de măsline
1 cub condiment vegetal
250 ml lapte de 1,5% grăsime
150 g parmezan ras
sare
piper mozaic măcinat
4 linguri smântână
100 g mazăre verde fiartă sau din conservă
2 roșii cherry
1 linguriță nucșoară pulbere
Pregătești așa:
Cureți topinamburul și ceapa verde. Tai în cuburi mici cozile de ceapă verde și pui deoparte o cantitate mică, pentru ornat.
Torni uleiul într-o tigaie adâncă, călești timp de 5 minute ceapa tăiată și adaugi topinamburul tăiat cubulețe. Condimentezi cu sare, piper și condiment vegetal. Lași totul la călit, timp de 10 minute, după care stingi cu laptele și cu 1 litru de apă. Lași să fiarbă bine, iar înspre sfârșit adaugi pătrunjelul tăiat mărunt. Pui deoparte și răcești puțin în baie de apă rece. Folosind blenderul de mână, mixezi până devine o supă-cremă.
Pui înapoi pe foc, presari parmezanul ras și, amestecând continuu, lași să se topească parmezanul. Aromatizezi cu puțină nucșoară pulbere.
Torni supa în boluri mici, pui în mijloc puțină smântână, în fir subțire, presari câteva boabe de mazăre verde peste smântână și așezi un sfert de roșie cherry pe margine. La masă servești supa alături de cuburi de pâine prăjită, aromată cu sos de usturoi.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 40 minute
Rețetă de Margareta Bartha, Gherla, jud. Cluj

Intră aici și vei găsi rețeta unei supe-cremă delicioasă.

Add Comment