Foto: Mihai Nicolae
Supă-cremă cu rucola
Rețetă de Monica-Gabriela Rusu, Tg. Mureș, jud. Mureș
Preț: 10 lei-6 porții
Pregătire: 10 minute
Fierbere: 30 minute
Îți trebuie: 200 g mazăre verde, 1 cartof dulce (batată) sau cartof obișnuit, dacă nu ai din cel dulce, 1 țelină de mărimea unui ou, 20 g rucola tăiată ceva mai mărunt, 150 ml smântână, sare după gust, 1,4 l apă, 1 linguriță măghiran uscat
Pregătești așa: Pui mazărea la fiert în apă, împreună cu țelina (curățată și spălată) tăiată felii. Adaugi și cartoful dulce, curățat și tăiat felii, dar mai târziu, pentru că fierbe mai repede. Când legumele sunt fierte, adaugi sare după gust și 1 linguriță măghiran uscat. Mai dai câteva clocote. Legumele și o parte din zeamă, împreună cu smântâna le pui în blender și le mixezi bine. Pui amestecul în restul de zeamă din oală și omogenizezi. Pui supa în farfurii și presari rucola tocată deasupra. Poți servi supa cu o felie de pâine prăjită. Pentru decor, poți adăuga 1 linguriță de iaurt sau smântână slabă în grăsime. Este o supă lejeră, de vară, dar nu numai. Este o supă potrivită și pentru copii, alături de câteva crutoane. Iarna, se poate prepara cu mazăre uscată sau congelată.