Rodica Marieș, Baia-Mare
3 porții
Pregătire: 20 minute
Fierbere: 40 minute
Îți trebuie:
- 1 piept pui
- 2-3 morcovi
- 5-6 ardei mici
- 1 rădăcină pătrunjel
- ulei
- 1 ceapă
- 2 linguri orez
- 2 ouă
- 250 g smântână
- 1 lingură făină
- cimbru și sare
Pregătești așa:
Fierbi 20 de minute puiul cu morcovii. Într-o tigaie cu puțin ulei, călești ceapa, adaugi orezul, ouăle și pieptul tăiat mărunt. Condimentezi după gust. Cureți de sămânță 5-6 ardei micuți, îi umpli cam 75% cu compoziția de mai sus. În timp ce supa fierbe, adaugi ardeii și lași să fiarbă la foc mic circa 10 minute. La sfârșit pui cana de smântână amestecată cu o lingură de făină și mai dai într-un clocot. După ce ai pus supa în farfurie poți să presari frunze de pătrunjel tăiate mărunt.