Supa bunicii

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
200 g fasole uscată
200 g ceapă
150 g costiță afumată
200 g varză
25 g sare
200 g orez
150 g morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
80 ml ulei
1 legătură de pătrunjel verde
un praf de piper
Pregătești așa:
Cureți, speli și fierbi fasolea, după care, când e gata, o treci prin sită. Separat, pui la fiert în 2 l de apă rece cu sare, zarzavatul curățat, spălat și tăiat mărunt.
Când este bine pătruns, adaugi piureul de fasole și felioarele de costiță afumată prăjite în ulei.
Lași să dea în clocot mic timp de 20 de minute, după care potrivești gustul de sare și de piper. Servești supa cu pătrunjel verde tocat presărat deasupra.

Pregătire: 30 minute; Fierbere: 80 minute
Rețetă de Anișoara Goleanu, Piatra Neamț, jud. Neamț

Aici găsești o rețetă de supă mai deosebită.

Add Comment