Supă belgiană de pui

Supă belgiană de pui, cu arome aparte, de frunze de salvie, o supă cremoasă și ușor acrișoară.
Șofranul (Crocus sativus) este originar din zona Mării Mediterane, Spania, dar și Persia. Este unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, începând să fie cultivat și în România. Conține fier, potasiu, zinc, magneziu, cupru, retinol, acid ascorbic, niacină și piridoxină.
Șofranul este un bun medicament, fiind folosit împotriva gripei, răcelii, febrei, a bolilor de rinichi, ficat și a vezicii urinare. Este antidepresiv, are proprietăți digestive, menține sănătatea inimii, luptă împotriva anemiei. Este folosit în tratarea astmului, a tusei, a tusei convulsive și este un bun expectorant. Tratează acneea și petele de pe piele, combate căderea părului.

pui

Foto: Supă belgiană de pui – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 piept de pui
2 l supă de oase
2 morcovi
1 fir de praz
2 tulpini de țelină
3 cartofi
2 fire ceapă verde
2 foi de dafin
200 ml smântână pentru gătit
2 linguri unt
1 lămâie
sare
piper
nucșoară fin măcinată
cimbrișor
1 vârf de cuțit de șofran
3 frunze de salvie
1 legătură pătrunjel
Pregătești așa:
Speli carnea și o porționezi. Cureți prazul și ceapa și le tai mărunt. Călești carnea în untul topit, apoi adaugi bucățile de carne și continui să le călești împreună, până când carnea se deschide la culoare.
Stingi cu supa fierbinte, presari nucșoara, șofranul, salvia, cimbrișorul și pui foaia de dafin și lași să fiarbă la foc mic.
Cureți morcovii și cartofii. Tai morcovii bastonașe subțiri, cartofii cubulețe, iar tulpinile de țelină rondele. Le adaugi în supă și le fierbi timp de 15 minute.
Când legumele și carnea sunt fierte, scoți frunza de dafin, pui smântâna, sare și piper după gust și lași supa să mai clocotească un minut. Aduci la masă porțiile presărate cu pătrunjel fin tocat, alături de sferturi de lămâie, pentru ca fiecare mesean să-și acrească supa după preferință.

Pregătire 10 minute; Fierbere 45 minute
Rețetă de Irma Kanduth, Oradea, jud. Bihor

Intră aici și vizionează filmulețul.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!