foto: Mihai Nicolae
Supă ardelenească de agrișe
Rețetă de Emilia Gurghian, Tg. Mureș. jud. Mureș
Preț: 13 lei-3 porții
Pregătire: 30 minute
Fierbere: 40-45 minute
Îți trebuie: 250 g agrișe, 1 ceapă, 1 morcov, 1 bucățică de țelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 lingură orez, 100 g smântână, 1 ou, 25 g unt, 1/2 legătură pătrunjel verde, sare
Pregătești așa: Cureți agrișele și le speli. Procedezi la fel și cu legumele, apoi le tai cubulețe, le pui în 1,5 l apă sărată și le fierbi. Iei spuma de câteva ori, pentru ca supa să fie clară. După 15 minute, pui orezul spălat. Când toate ingredientele sunt fierte, iei vasul de pe foc și adaugi smântâna frecată cu untul și cu gălbenușul, după care potrivești gustul de sare și adaugi pătrunjelul verde tăiat mărunt. Mai lași să dea un clocot, apoi iei oala de pe foc.