Suan La Tang, supă acră și picantă

Suan La Tang, supă acră și picantă, o rețetă chinezească împrumutată și de alte popoare asiatice este ceea ce vă oferim acum.
Supa fierbinte și acră (Suan La Tang) este un fel de mâncare obișnuit, popular în China, mai ales în iernile reci, pentru care se folosește mult piper alb. Această supă acră a fost, în primă fază, făcută de țăranii săraci din China, care trebuiau să-și încălzească corpul în timpul iernii. Ingredientele folosite pentru această ciorbiță îi dau gust atât acru cât și picant.
Este prezentă mereu în meniul restaurantelor chinezești, existând o mulțime de rețete care pornesc de la aceasta, cum ar fi supa fierbinte și acră de tăiței de pui.

supa

Foto: Suan La Tang, supă acră și picantă – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
250 g carne de porc
75 g orez
1 1/2 l supă de pasăre
4 ciuperci
2 linguri muguri de bambus din conservă
3-4 cm rădăcină de ghimbir
1 lingură amidon
1 ou
1 lingură oțet
2 fire de ceapă verde
sare, piper, boia
ulei de susan
Pregătești așa:
Tai carnea cubulețe și le fierbi în apă ușor sărată, circa 30 de minute, până se înmoaie. Într-un alt vas, fierbi orezul în 200 ml supă ușor sărată, astfel încât să nu înflorească, ci să rămână cu bobul întreg.
În vasul în care ai fiert carnea, torni restul de supă și adaugi ciupercile tăiate felii și mugurii de bambus. Când au fiert ciupercile, pui orezul, ghimbirul tăiat în bastonașe fine, amidonul amestecat cu 100-150 ml apă rece și puțină sare și amesteci.
Când supa s-a îngroșat, condimentezi cu sare, piper și boia. Iei vasul de pe foc și, pui oul bătut cu puțină zeamă și torni uleiul de susan. Acrești cu oțetul și presari rondele fine de ceapă verde.

Pregătire 15 minute; Fierbere 60 minute
Rețetă de Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș

Vezi și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Tags:,

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!