Ciorbiță de pui cu borș și sfeclă roșie

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 pui
500 g sfeclă roșie
1 țelină
2 fire praz
3 morcovi
1 rădăcină pătrunjel
1/2 varză
2 cepe potrivite
3 linguri untură
1 lingură făină
4 roșii fără coajă și semințe, mărunțite
1 foaie dafin
1 legătură oregano
1 cană borș
sare, piper
1 linguriță condiment vegetal
1 pahar smântână
Pregătești așa:
Tai legumele în cubulețe, iar varza o tai fideluță. Călești legumele în grăsimea încinsă. Adaugi 3 litri de apă fierbinte, carnea tăiată bucățele, condiment vegetal și sare.
Fierbi la foc mic. Smântâna, amestecată cu o lingură de făină, roșiile și o cană cu borș le adaugi în oala de pe foc. Adaugi apoi sfecla dată pe răzătoarea mare și fierbi până când carnea devine moale. Adaugi oregano tocat fin și servești cu smântână.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 60-70 minute
Rețetă de Constantina Zidariu, Craiova, jud. Cluj

Pentru a afla rețeta unui borș delicios, intră aici.

Add Comment