Ciorbiță cu fulgi de ovăz și ciuperci

Foto: Mihai Nicolae -Burda România

Îți trebuie:
1 ceapă mare
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
2 tulpini de țelină
150 g ciuperci proaspete
40 g unt
50 g fulgi de ovăz
2 l supă de legume
sare
piper
frunze de țelină, pentru decor

Pregătești așa:
Cureți și speli legumele. Tai în felii subțiri morcovii și pătrunjelul. Cureți ciupercile, le speli și le tai în felioare subțiri. Toci mărunt ceapa, iar tulpinile de țelină în rondele. Topești untul într-o cratiță și înăbuși ceapa, adăugând câteva picături de apă, iar după ce a devenit transparentă, pui morcovii, albitura, tulpina de țelină și continui să le înăbuși cu unt topit și puțină apă, până se înmoaie. Torni supa de legume caldă și continui fierberea la foc mediu, timp de 15 minute. După 10 minute de fierbere, adaugi și ciupercile. La sfârșit, sărezi ciorba, o condimentezi după gust și presari frunzele de țelină fin tocate și fulgii de ovăz.
Servești ciorba imediat și e de preferat să nu prepari mai mult decât e necesar pentru o masă, întrucât fulgii de ovăz vor absorbi lichidul și vor îngroșa mult ciorba.

8 porții; pregătire: 10 min.; fierbere: 20 min.

Rețetă de Gina Georgeta Deușan, 
Luna de Jos, jud. Cluj

 

Add Comment