Ciorbă țărănească din carne de porc

Ciorbă țărănească din carne de porc, un preparat care în mod sigur va fi apreciat de toată familia, chiar și de către cei mai mofturoși.
Se pare că ciorba își are originea în trecutul îndepărtat, arheologii descoperind vase ceramice de acum 5000 de ani care, se pare, erau folosite la depozitarea ciorbelor și supelor. Mai târziu, pâinea consumată alături de ciorbă era folosită, de multe ori, și pe post de lingură, ea fiind introdusă în ciorbă pentru a o absorbi și apoi consuma într-un mod mai eficient. Se proceda astfel, deoarece, la acea vreme, încă nu se inventaseră tacâmurile de care noi ne folosim în prezent.

ciorba

Foto: Ciorbă țărănească din carne de porc – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
600 g carne de porc (fleică și costiță)
3 morcovi
2 rădăcini de pătrunjel
1/2 țelină mică
1/2 varză dulce mică
1 ceapă
200 g fasole verde congelată
200 g mazăre congelată
2-3 ardei
3 cartofi
1 foaie de dafin
sare
piper
2-3 linguri ulei
1 ardei iute
200 ml suc de roșii
pătrunjel verde
leuștean uscat
Pregătești așa:
Speli carnea și o tai în cuburi, după care o pui la fiert în 4 litri de apă rece, cu puțină sare. Ai grijă să îndepărtezi spuma care se formează. Cureți legumele și le speli. Tai rădăcinoasele în bucăți mari, iar varza fideluță. Înăbuși legumele în oala pentru ciorbă, adăugând câte puțină apă. Stingi cu supa în care au fiert bucățile de carne, pui la fiert carnea și foaia de dafin și continui fierberea timp de 10-15 minute.
Când legumele au fiert, pui sucul de roșii, uleiul, ardeiul iute tăiat în rondele fine, leușteanul uscat mărunțit, sare și piper după gust și continui fierberea pentru un minut. Stingi focul și presari pătrunjel tocat. Servești ciorba alături de smântână și ardei iuți, pentru ca fiecare mesean să potrivească gustul porției sale.

Pregătire: 15 minute; Fierbere: 50 minute
Rețetă de Eva Vas, Boghiș, jud. Satu Mare

Încearcă și rețeta de ciobiță de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!