Ciorbă țărănească de pui cu orez

Legumele proaspete aduc arome noi ciorbelor de vară. În această perioadă o Ciorbă țărănească de pui cu orez, dar și cu multe legume, este o binecuvântare.
De cele mai multe ori ciorbele preparate la țară, acolo unde avem grădină cu legume proaspete, într-un ceaun mare pus pe foc de lemn, au un gust aparte. Sunt mult mai gustoase, mai sățioase, până și cei mai mofturoși copii mănâncă o ciorbă, la care vom adăuga și carne de pui, de preferat crescut în curte.
Sigur, prea puține persoane se pot bucura de așa ceva. Putem încerca și la noi acasă, în confortul bucătăriilor de oraș, o ciorbiță ca cea prezentată  mai jos.

 

ciorbă

Foto: Ciorbă țărănească de pui cu orez – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
500 g cartofi noi
1 dovlecel
2 roșii mari
1 morcov
3 legături ceapă verde
1 ardei gras
100 g orez
500 g pulpe inferioare de pui
zeama de la 2-3 lămâi
sare
1 legătură pătrunjel
Pregătești așa:
Pui la fiert pulpele de pui în 2 1/2 litri de apă. Când carnea e aproape fiartă, speli legumele și le cureți, după caz. Tai cubulețe dovleceii și roșiile decojite, tai ceapa rondele, cartofii cuburi mari, ardeii mărunt și morcovul îl dai pe răzătoarea mare.
Pui la fiert morcovii și cartofii, iar după 5 minute, adaugi restul de legume și orezul, în prealabil spălat și lăsat să se înmoaie în apă rece.
După ce au fiert legumele, sărezi ciorba și o acrești după gust. Stingi focul după un minut și presari o parte din verdeața fin tocată, apoi acoperi oala cu capac, pentru păstrarea aromelor.

Pregătire 15 minute; Fierbere 45 minute
Rețetă de Georgeta Petre, Buzău

Aici vei găsi o rețetă delicioasă de ciorbă.

Găsești această rețetă în revista Practic în bucătărie. Aceasta poate fi achiziționată de la punctele de vânzare a presei din toată țara, dar și în format electronic, prin intermediul Magzter.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!