Ciorbă de salată verde cu smântână și kaizer

Preparatul pe care îl prezentăm, Ciorbă de salată verde cu smântână și kaizer, este o bunătate. O putem prepara în orice anotimp, salata fiind găsită pe piață chiar și iarna. Vă prezentăm câteva metode de păstrare a salatei pe o perioadă mai lungă de timp.
Sunt persoane care înfășoară strâns salata, în folie de plastic și o păstrează în frigider. Salata are nevoie nu numai de umiditate, ci și de circulația aerului printre frunze. O pungă de plastic perforată sau o cutie perforată sunt cele mai bune ambalaje care îi păstrează prospețimea. Un secret în păstrarea frunzelor proaspete este să începi să folosești al doilea strat de frunze, de la exterior către interior, păstrându-le pe cele mai mari, din exterior, pentru protecția celor mai mici. Nu păstra salata mai mult de 3-4 zile în frigider.

Foto: Ciorbă de salată verde cu smântână și kaizer – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
4 salate
400 g kaizer sau cârnați afumați
5 căței de usturoi sau 5 fire de usturoi verde
2 ardei grași
2 roșii
4 ouă
50 ml ulei
200 g smântână
2 cartofi
1 lingură făină
1 legătură pătrunjel
sare
piper
4 l apă
5 linguri oțet
Pregătești așa:
Cureți și speli legumele. Tai mărunt usturoiul, ardeiul și roșiile decojite, cartofii cubulețe și kaizerul în fâșii subțiri. Călești usturoiul în uleiul încins, în oala mare pentru ciorbă. Presari făina și amesteci energic, apoi torni câte puțină apă fierbinte.
Pui la fiert cartofii tăiați cubulețe, ardeii, roșiile și kaizerul. Când au dat în clocot, adaugi fâșiile de salată. În timp ce fierb ingredientele, faci o omletă din ouăle bătute cu sare și piper. Lași omleta să se răcească și o tai în cubulețe. O adaugi în ciorbă și stingi focul.
Amesteci într-un bol smântâna cu un polonic de ciorbă și oțetul. Torni încet amestecul în vas, amestecând mereu. Acoperi vasul și consumi ciorba după ce s-a mai răcorit 10 minute.

Pregătire: 15 min.; Fierbere: 25 min.
Rețetă de Estera Lupu, Deva, jud. Hunedoara

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

One Response

  1. Elisabeta Gligor mai 6, 2020

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!