Ciorbă picantă de legume

O ciorbiță cu legume este, în mod sigur, apreciată de întreaga familie. Dar dacă o facem și puțin picantă este și mai bună. Ciorba picantă cu legume, pe care cu drag v-o recomandăm, folosește ca ingredient și fasolea boabe (cea roșie).
Fasolea provine din America de Sud, America Centrală și India. A fost folosită încă din antichitate de greci și egipteni. În Europa a fost adusă de spanioli, iar datorită gustului bun și a calităților sale nutritive, s-a răspândit rapid.
Fasolea conține vitaminele A, B6, B12, C, K, calciu, magneziu, acid folic, fier, fosfor, zinc, potasiu, seleniu. Fasolea boabe poate înlocui cu succes carnea, deoarece conține proteine, este sățioasă, sănătoasă și hrănitoare.
Fasolea boabe este de mare ajutor în lupta împotriva cancerului, a diabetuui zaharat, ajută la pierdera în greutate, pentru o memorie bună, pentru sănătatea oaselor.
Cu toate că fasolea a fost denumită „mâncarea săracului”, este considerată unul dintre cele mai hrănitoare alimente, este sănătoasă, ușor de preparat, ușor de păstrat pentru o perioadă lungă, este un bun fertilizator, deoarece eliberează azot în pământ. Este bună la casa omului. Așa că, nu evitați să cultivați și să consumați acest aliment.

Foto: Ciorbă picantă de legume – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
2 linguri ulei
1 ceapă roșie
20 g fasole roșie (boabe, poate fi și din cutie)
1 morcov
1 țelină
2 căței de usturoi
un praf de chili sau 1 ardei iute
1 l supă de zarzavat
1-2 linguri delikat picant.
Pregătești așa:
Tai ceapa mărunt și o călești în ulei și adaugi delikat picant. Dai pe răzătoare morcovul, țelina, zdrobești usturoiul, adaugi praful de chilli sau toci ardeiul iute. Amesteci aceste ingrediente cu ceapa călită cu delikat picant și mai lași să se călească împreună.
Adaugi fasolea și supa de zarzavat. Lași să fiarbă împreună, până se înmoaie fasolea și condimentezi după gust cu sare și suc de lămâie.

Pregătire: 20 minute; Coacere: 60 minute
Rețetă de Varga Emese, Sighișoara, jud. Mureș

Add Comment