Ciorbă musceleană cu lapte bătut

Foto: Mihai Nicolae- Burda România

150 g mazăre
3 cartofi
2 morcovi
4 roșii
1 mână păstăi de fasole
2 cepe
1 rădăcină de pătrunjel
1/2 țelină
câte 1 legătură mărar și pătrunjel
sare
piper
2 gălbenușuri
1 l lapte bătut
tarhon sau leuștean, după preferință

Pregătești așa:
Cureți legumele, le speli și le tai după preferință, în bastonașe sau cubulețe. Este de preferat să tai cartofii în cuburi mari. Pui la fiert legumele în 1 1/2 litri de apă. După 15 minute, adaugi roșiile, în prealabil opărite, decojite și tăiate mărunt. Lași să mai fiarbă circa 5 minute, apoi sărezi și condimentezi ciorba după gust. Bați laptele cu gălbenușurile și puțină sare. Adaugi treptat un polonic de supă în care au fiert legumele. Pui în ciorbă mărarul și pătrunjelul fin tocate. Iei vasul de pe foc și torni treptat amestecul cu lapte bătut, amestecând ușor. Aduci la masă porțiile alături de frunze de tarhon sau leuștean fin tocate, pentru ca fiecare să-și adauge după dorință.

 

8 porții; pregătire: 10 min; fierbere: 20 min

Rețetă de Ștefania Răduță, București

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!