Ciorbă delicioasă cu conopidă

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
400 g conopidă
1 ardei capia
2 gogoșari
3 căței de usturoi
1 legătură de ceapă
20 g boia dulce
sare, piper
100 ml ulei
4 l apă
1 l suc de roșii
700 ml borș sau 1/2 plic de borș instant
Pregătești așa:
Speli și tai legumele, iar conopida o desfaci în buchețele. Opărești conopida cu apă și sare, apoi o fierbi. Dacă vrei să rămână albă, adaugi puțin lapte.
Călești legumele în ulei, câteva minute. Adaugi 4 l de apă peste legumele înăbușite. Pui și sucul de roșii și mai lași ciorba pe foc 20 de minute. O condimentezi după gust, apoi adaugi borșul și o dai în clocot.
Adaugi conopida și ornezi ciorba cu ceapă verde proaspătă, tocată fin.

Pregătire: 30 minute; Fierbere: 45-50 minute
Rețetă de Sonia Miclescu, București

Intră aici și încearcă și această rețetă de ciorbiță cu conopidă și tarhon.

Add Comment