Ciorbă deasă de legume

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 varză mică
1 rădăcină de pătrunjel
2 cartofi
1 țelină mică
2 morcovi
2 fire ceapă verde
1 ardei gras verde
1 ardei gras roșu
1 păstârnac
1 mână fasole verde
1 mână de fasole uscată neagră
500 ml borș
sare
ulei
Pregătești așa:
Tai ceapa și rădăcinoasele rondele și le pui la înăbușit în apă cu ulei și puțină sare. Când s-au înmuiat puțin, stingi cu apă (2,5 litri). Adaugi cartofii tăiați cubulețe, ardeii și varza tăiate fâșii. Pui și fasolea verde și pe cea uscată. Lași să fiarbă la foc potrivit.
Când legumele sunt fierte, pui borșul, pe care l-ai dat într-un clocot. Lași 5 minute să fiarbă totul, apoi acoperi și stingi focul.
Servești ciorba caldă.

Pregătire: 30 minute; Fierbere: 50 minute
Rețetă de Milița Șolea, com. Svinița, jud. Mehedinți

Intră aici, vei găsi rețeta unui borș delicios.

Add Comment