Ciorbă de ștevie

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
4-5 legături ștevie
1 morcov
1 păstârnac
1 ceapă
4 cartofi
1 mână de orez
ulei
bulion
300 ml borș
sare
leuștean
Pregătești așa:
Cureți zarzavatul (morcovul, ceapa, păstârnacul). Pui zarzavatul la fiert cu sare, iar când este aproape fiert, adaugi cartofii curățați și tăiați cubulețe. După ce au fiert cartofii, adaugi orezul spălat și borșul. Dacă ai, poți adăuga suplimentar 1 lingură de zarzavat pregătit special pentru ciorbe. Separat, cureți ștevia și o speli bine, apoi o tai fâșii. Într-o tigaie adaugi 1 lingură de ulei și 1 lingură de bulion și călești bine. Apoi adaugi ștevia și o lași până ce se înmoaie, după care o adaugi în oala în care a fiert zarzavatul. La sfârșit, adaugi leuștean verde tocat. Este o rețetă ieftină, dar potrivită pentru a oferi organismului vitaminele necesare după o iarnă lungă.

Pregătire: 25 minute; Fierbere: 50 minute
Rețetă trimisă de Georgeta Dinescu, loc. Cumpăna, jud. Constanța

Iată aici o ciorbă sănătoasă.

Add Comment