Foto: Mihai Nicolae
Ciorbă de spanac ca pe Valea Trotușului
Rețetă de Alina Pașcu, Moinești, jud. Bacău
Preț: 25 lei-4 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 40-50 minute
Îți trebuie: 1 kg spanac, 1 legătură pătrunjel verde, 2 cepe potrivite uscate + 1 legătură ceapă verde, 3 l lapte bătut (acru), 4 ouă, 200 g smântână, sare, ulei
Pregătești așa: Călești ceapa pentru 3-4 minute cu puțin ulei și 1/2 cană apă. Pe urmă pui spanacul tocat mărunt (curățat și spălat în prealabil) și pătrunjelul tocat și el și mai adaugi o cană cu apă. Lași câteva minute, până se înmoaie și potrivești gustul de sare. După aceea torni laptele dulce, lași să dea într-un clocot, după care pui imediat ouăle bătute, amestecate cu smântâna și iei oala cu ciorbă de pe foc. Servești ciorba alături de ceapă verde. Este foarte bună! Sugestie! Poți pregăti și o mămăliguță. Merge de minune cu ciorba de spanac! Iarna folosești spanac congelat sau de la borcan. Această ciorbă este la concurență cu ciorba de salată verde, îndrăgită de foarte multe persoane. De asemenea, dacă preferi, poți înlocui laptele bătut cu sana sau chefir. Pentru decor, folosești puțin lapte bătut, cu ajutorul căruia faci un model în farfurie.