Mariana Costilă, București
3-4 porții
Pregătire: 20 minute
Fierbere: 30 minute
Îți trebuie:
- 2 sfecle roșii
- 500 ml borș
- 1 țelină cu frunze
- 2 cartofi
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 3 l apă
- ulei
- sare
- 2 frunze dafin
- 1 legătură pătrunjel
Pregătești așa:
Speli și cureți sfecla. O dai pe răzătoarea mică. Pui borș peste ea și lași 10 minute, apoi o strecori. Sfecla o pui la fiert într-un litru de apă. Separat speli și cureți morcovul, țelina, ceapa. Le tai cubulețe și le înăbuși în puțină apă cu frunze de țelină tăiate mărunt. După ce legumele au fiert, acrești ciorba cu borșul strecurat și fiert separat. Mai dai într-un clocot, timp de 5 minute. Adaugi la final pătrunjel tocat mărunt.
Interesant dar nu am inteles ce se ontampla cu sfecla fiarta in apa