Ciorbă de salată cu praz

O ciorbă ușor și rapid de preparat, Ciorbă de salată cu praz. O ciorbă sănătoasă pe care o recomandăm atât copiilor cât și maturilor.
Acum, în luna mai, putem găsi pe piață o mare varietate de legume, zarzavaturi, verdețuri, din care putem prepara o ciorbă sau o mâncărică fără carne. Salata verde, folosită în mod special la prepararea salatelor, este folosită cu succes și pentru ciorbe. Prazul, ușor de găsit în această lună, poate fi folosit pentru o mâncărică cu măsline, sau cu carne, dar și pentru ciorbe, deoarece dă un gust foarte bun.
Pentru a păstra salata pe o perioadă mai lungă, o pungă de plastic perforată sau o cutie perforată sunt cele mai bune ambalaje care îi păstrează prospețimea. Nu păstra salata mai mult de 3-4 zile în frigider.
Foarte bune pentru ciorbă este și loboda. Pentru conservare, spală frunzele, taie-le fâșii, ca pentru ciorbă și călește-le în puțin ulei, până se înmoaie, timp de un minut. Scurge-le și ambalează-le în pungi cu fermoar, dar ai grijă să elimini cât mai mult aer. Congelează porții mici, cât adaugi la o ciorbă.

Foto: Ciorbă de salată cu praz – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
3 salate verzi mari
3 fire de praz
3 cartofi
2 linguri orez
2 linguri ulei
1 morcov
1 legătură mărar
1 lămâie
sare
piper
boia dulce
Pregătești așa:
Cureți legumele și le speli bine. Tai prazul rondele, cartofii în cuburi mici, morcovul cubulețe și ceapa mărunt. Călești în ulei morcovul, prazul, cartofii și puțină boia și stingi cu 2 litri de apă fierbinte. Adaugi orezul, iar după ce au fiert împreună 5 minute, reduci intensitatea focului și pui salata verde tăiată în fâșii.
Sărezi și condimentezi ciorba după gust. Stingi focul și acrești ciorba cu zeamă de lămâie, după care presari mărarul fin tocat. O poți servi cu iaurt sau smântână alături.

Pregătire: 10 min.; Fierbere: 20 min.
Rețetă de Iulian-Georgel Udrică, Măldăeni, jud. Teleorman

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!