Foto: Mihai Nicolae
Ciorbă de pui cu roșii
Rețetă trimisă de Eva Vas, loc. Boghiș, jud. Satu Mare
Preț: 15 lei-4 porții
Pregătire: 25 minute
Fierbere: 50 minute
Îți trebuie: 800 g pui, 1 kg roșii, 100 g ceapă, 50 g orez, 10 g piper, 20 g frunze de pătrunjel, 50 g zahăr, 10 g sare
Pregătești așa: Puiul curățat, spălat și tranșat îl pui la fiert într-un litru și jumătate de apă rece, împreună cu sarea, piperul și ceapa (întreagă), pe care o scoți după ce s-a înmuiat. Roșiile spălate și tăiate în sferturi le fierbi separat în puțină apă. Orezul, curățat și spălat, îl fierbi în alt vas. Roșiile, odată moi, le dai prin sită, iar piperul, ca și orezul, le adaugi în ciorba de pui, pe care o mai dai în câteva clocote, adăugând praful de zahăr. Servești ciorba cu pătrunjelul verde tocat fin, presărat pe deasupra.