Ciorbă de pui cu roșii

Foto: Mihai Nicolae

Ciorbă de pui cu roșii

Rețetă trimisă de Eva Vas, loc. Boghiș, jud. Satu Mare

Preț: 15 lei-4 porții

Pregătire: 25 minute

Fierbere: 50 minute

Îți trebuie: 800 g pui, 1 kg roșii, 100 g ceapă, 50 g orez, 10 g piper, 20 g frunze de pătrunjel, 50 g zahăr, 10 g sare

Pregătești așa: Puiul curățat, spălat și tranșat îl pui la fiert într-un litru și jumătate de apă rece, împreună cu sarea, piperul și ceapa (întreagă), pe care o scoți după ce s-a înmuiat. Roșiile spălate și tăiate în sferturi le fierbi separat în puțină apă. Orezul, curățat și spălat, îl fierbi în alt vas. Roșiile, odată moi, le dai prin sită, iar piperul, ca și orezul, le adaugi în ciorba de pui, pe care o mai dai în câteva clocote, adăugând praful de zahăr. Servești ciorba cu pătrunjelul verde tocat fin, presărat pe deasupra.

Add Comment