Ciorbă de pui cu legume

După noaptea dintre ani o Ciorbă de pui cu legume este o binecuvântare. Și, acrită cu borș de casă este un deliciu. Nu ezitați să preparați în casă borș, mai ales că făcând o cantitate mai mare ești asigurată pentru o perioadă lungă de timp cu acest ingredient de aur.

ciorba

Foto: Ciorbă de pui cu legume – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 piept de pui
1 ceapă de dimensiune medie
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 gulie mică
1 gogoșar
1 ardei gras roșu
100 g boabe de mazăre
100 g fasole verde
4 linguri smântână
1 gălbenuș
500 ml borș
1/2 legătură mărar verde
1/2 legătură pătrunjel verde
Pregătești așa:
Tai carnea cubulețe și o pui la fiert la foc mic, în 3 litri de apă ușor sărată. Îndepărtezi spuma ori de câte ori este nevoie. Între timp, cureți legumele, le speli și le dai pe răzătoarea mare sau le tai după dorință. După ce supa de carne a rămas limpede și nu se mai formează spumă, adaugi legumele și le lași să fiarbă până se înmoaie. Amesteci smântâna cu gălbenușul și câteva linguri de supă fierbinte. Când carnea și legumele au fiert, adaugi borșul, sare și piper după gust. După ce a fiert ciorba 5 minute, iei vasul de pe foc, torni smântâna și amesteci. Presari mărarul și pătrunjelul fin tocate și acoperi oala pentru 5-10 minute, pentru ca verdețurile să-și împrăștie aroma în toată masa de lichid.

Mai jos vă prezentăm ingredientele necesare pentru a prepara borș în casă: 500 g tărâțe de grâu, 500 g mălai (măcinat mai mare), 4 felii de pâine neagră de secară, 5 l apă fiartă și răcită, 1 cană de huște, 2 legături leuștean, 1 crenguță de vișin, 1/2 sfeclă crudă, 1 lămâie. Ingrediente pe care le puteți găsi în piață, vândute de țărani, naturale și sănătoase.

Pentru modalitatea de preparare a borșului intră aici.

Pregătire: 20 minute; Fierbere: 40 minute
Rețetă de Corina Ionela Ursa, Deva, jud. Hunedoara

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!