Ciorbă de porc cu prune uscate

Ciorbă de porc cu prune uscate, o rețetă de pe meleagurile mureșene. Este delicioasă, în mod sigur vei mai cere o porție.
Prunele uscate, pe care le vom folosi în rețeta de ciorbă de porc cu prune uscate, se disting printr-o valoare nutritivă deosebită care aduce numeroase beneficii sănătății omului. Prunele uscate ne ajută să avem oase sănătoase și mușchi puternici (sursă bogată de bor), sunt o sursă de energie, menține sănătatea creierului și a minții. Prunele uscate conțin vitamina K, îmbunătățesc digestia și combate constipația. Sunt o sursă bogată în potasiu, magneziu, cupru și mangan – minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului.
De aceea nu ezitați să le folosiți în diferite preparate sau să le consumați ca atare, mai ales că au un gust foarte bun.

Foto: Ciorbă de porc cu prune uscate – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
400 g pulpă de porc
1 morcov
1 ceapă
1 rădăcină de păstârnac
250 g prune uscate
2 ouă
300 g smântână
50 g unt
100 g făină
1 lingură oțet
½ piper măcinat
sare
pătrunjel verde
Pregătești așa:
Înmoi prunele 4-5 ore. Tai carnea în cuburi, iar ceapa mărunt. Dai pe răzătoarea mare zarzavaturile curățate. Călești în unt topit carnea, ceapa și zarzavaturile, amestecând ușor. Stingi cu 3 litri de apă fierbinte, adaugi puțină sare și lași să fiarbă în vasul parțial acoperit, 40 de minute.
Bați ouăle cu făina și iei câte puțin aluat, cu o linguriță unsă cu unt. Pui în ciorbă găluște pe care le lași să fiarbă la foc mic, 10 minute. Odată cu ele, adaugi și prunele.
La sfârșit, torni oțetul, presari sare și piper după gust și dregi cu smântână, după ce ai luat vasul de pe foc. Servești porțiile cu pătrunjel.

Pregătire 15 minute; Fierbere 50 minute
Rețetă de Daniel Moldovan, Sânger, jud. Mureș

Intră aici și încearcă și această rețetă de ciorbiță.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!