Foto: Mihai Nicolae
Ciorbă de pește dreasă ca la Sulina
Rețetă de Ioana Preda, București
Preț: 35 lei-10-12 porții
Pregătire: 40 minute
Fierbere: 35 minute
Îți trebuie pentru ciorba de pește: ■ 2 kg pește ■ 100 ml ulei ■ 150 g morcovi ■ 250 g ceapă ■ 100 g albitură ■ 400 g cartofi ■ 300 g smântână ■ 3 ouă ■ 2 roșii ■ 2 linguri bulion ■ 1 lămâie ■ sare
Pregătești ciorba de pește așa: Cureți morcovii, ceapa și albitura, apoi le speli și le tai felii subțiri, după care le călești în ulei până ce se înmoaie. Stingi legumele cu apă clocotită și continui fierberea. Cartofii curățați, spălați și tăiați cubulețe îi pui la fiert cu legumele. După ce au fiert 10-15 minute, adaugi peștele porționat, roșiile tăiate în bucăți, sarea, bulionul și mai lași la fiert 10 minute. Acrești ciorba cu zeamă de lămâie. Ouăle bătute cu puțină sare le amesteci cu smântâna, subțiezi cu zeamă de lămâie și le torni ușor în ciorba fierbinte, amestecând ușor. Mai dai ciorba încă o dată în clocot și presari deasupra verdeață. Pentru o ciorbă gustoasă e bine ca peștele să fie din mai multe specii. Cea mai bună ciorbă de pește se mănâncă la localnicii din Delta Dunării.