Ciorbă de pește cu dovlecei

Ciorbă de pește cu dovlecei, o ciorbă la fel de bună ca aceea din Deltă, pe care o putem prepara la noi acasă, pentru familia noastră. Mai jos vă prezentăm câteva trucuri de care să țineți cont pentru o mâncare gustoasă:
– Mâncarea va fi mai gustoasă dacă o veți fierbe la foc mic un timp mai îndelungat.
– Legumele proaspete, în special cele verzi, își păstrează culoarea dacă sunt puse la fiert la foc iute și în apă multă, în clocot cu puțină sare.
– Fierberea înăbușită a legumelor crude sau fierte parțial, se face în sucul propriu lăsat de acestea cu adaos de grăsime, la foc mic sau în cuptor dat la minim 10-15 minute.
– Preparatele din legume vor fi mai gustoase și mai sățioase dacă, atunci când se servesc la masă, li se adaugă unt proaspăt, smântână, brânză rasă sau ouă.
– Supa sau ciorba se dreg cu gălbenuș de ou și cu smântână după ce vasul a fost dat jos de pe foc și a fost lăsat 15 minute să se mai răcească puțin.

ciorba

Foto: Ciorbă de pește cu dovlecei – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
1 1/2 kg pește proaspăt
4-5 roșii
1 ceapă
1 morcov
2 cartofi
3 dovlecei tineri
1 ardei
sare
piper
100 ml ulei
1 legătură leuștean sau frunze de țelină
zeamă de lămâie sau oțet
Pregătești așa:
Porționezi peștele curățat și spălat. Îl pui să fiarbă pentru 20 de minute, într-un vas cu apă cât să acopere bucățile, împreună cu puțină sare.
Cureți legumele, le speli și le tai cubulețe. Decojești roșiile înainte de a le tăia. În oala pentru ciorbă, călești puțin legumele în uleiul încins, apoi stingi cu 1 1/2 litri de apă fierbinte și lași să fiarbă circa 10 minute. Adaugi apoi peștele, sare și piper după gust și continui fierberea timp de 5 minute.
Stingi focul, presari verdeața tocată fin și acrești ciorba după gust.

Pregătire: 25 minute; Fierbere 25 minute
Rețetă de Floarea Călinescu, București

Încearcă și rețeta de ciorbă cu pește de aici.

Add Comment