Rețetă de Elena Stoica, București
Îți trebuie:
- 1 kg pește
- zarzavat asortat:
- 3 morcovi
- 2-3 bucăți albitură – pătrunjel
- păstârnac
- 1 rădăcină țelină
- 1-2 cepe
- 50 g orez
- 250 g roșii
- 500 ml borș
- 1 legătură leuștean
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- 50 ml ulei.
Pregătești așa:
Cureți zarzavatul, îl tai felii și îl pui la fiert în apă clocotită cu sare. După ce a fiert, strecori supa și adaugi în ea ceapa tăiată mărunt, orezul opărit și spălat, uleiul încălzit și stins cu roșiile. Adaugi și borșul care, în prealabil a fost dat în clocot. Pui și peștele în ciorbă după ce au dat toate celelalte ingrediente în clocot și mai lași să fiarbă încă 10-15 minute. Pui leușteanul și pătrunjelul tocat mărunt, după care servești ciorba caldă.