Foto: Mihai Nicolae – Burda România
Îți trebuie:
250 g carne tocată
250 g carne de porc
3 morcovi
1 păstârnac
1 țelină
1 gulie
1 ceapă
1 lingură pastă de ardei
500 g smântână
1 lingură tarhon
100 ml ulei
1 lingură orez
2 gălbenușuri
sare, piper
1 legătură pătrunjel
Pregătești așa:
Cureți morcovii, păstârnacul, țelina și gulia, le tai cubulețe și le călești 2 minute în ulei, în oala în care fierbi ciorba. Tai carnea bucățele și o adaugi în oală împreună cu tarhonul. Lași să fiarbă împreună. În acest timp pregătești perișoarele. Amesteci carnea tocată cu orezul. Faci perișoare pe care le adaugi în ciorbă, pui sare și piper și lași să fiarbă. Dai apoi oala deoparte, adaugi smântâna amestecată cu ouăle, amesteci și presari pătrunjelul verde tocat. Dacă vrei, poți acri ciorba cu zeamă de varză sau cu zeamă de lămâie. Este o ciorbă de sezon foarte gustoasă!
6 porții › Pregătire: 30 minute › FIERBERE: 80 minute
Rețetă trimisă de Doina Ungheanu, sat Strâmbeni, com. Căldăraru, jud. Argeș