Ciorbă de perișoare și carne bucăți

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

 

Îți trebuie:

250 g carne tocată

250 g carne de porc

3 morcovi

1 păstârnac

1 țelină

1 gulie

1 ceapă

1 lingură pastă de ardei

500 g smântână

1 lingură tarhon

100 ml ulei

1 lingură orez

2 gălbenușuri

sare, piper

1 legătură pătrunjel

 

Pregătești așa:

Cureți morcovii, păstârnacul, țelina și gulia, le tai cubulețe și le călești 2 minute în ulei, în oala în care fierbi ciorba. Tai carnea bucățele și o adaugi în oală împreună cu tarhonul. Lași să fiarbă împreună. În acest timp pregătești perișoarele. Amesteci carnea tocată cu orezul. Faci perișoare pe care le adaugi în ciorbă, pui sare și piper și lași să fiarbă. Dai apoi oala deoparte, adaugi smântâna amestecată cu ouăle, amesteci și presari pătrunjelul verde tocat. Dacă vrei, poți acri ciorba cu zeamă de varză sau cu zeamă de lămâie. Este o ciorbă de sezon foarte gustoasă!

 

6 porții › Pregătire: 30 minute › FIERBERE: 80 minute

Rețetă trimisă de Doina Ungheanu, sat Strâmbeni, com. Căldăraru, jud. Argeș

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!