Ciorbă de perișoare oltenească

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
circa 350 g carne amestec (vită și porc)
1 ceapă
2 linguri orez
1 morcov
1/2 dovlecel
2 roșii
1 legătură pătrunjel verde creț sau leuștean
1 ardei
1 ou
2 linguri oțet
Pregătești așa:
Cureți legumele de coajă și dai pe răzătoare morcovul și dovlecelul, iar restul zarzavatului îl toci mărunt. Pui la fiert în apă cu puțină sare, toate legumele, mai puțin roșiile, pe care le pui mai târziu, când celelalte legume au fiert pe jumătate, ele fiind mai moi.
Separat, pregătești perișoarele, amestecând carnea tocată cu orezul fiert pe jumătate și cu un ou bătut și puțină sare. Cu mâna umedă, formezi perișoare, pe care le fierbi timp de aproximativ 20 de minute, la foc mic. La sfârșit, adaugi 2 linguri de oțet. Stingi focul și presari pătrunjel creț sau leuștean mărunțit.

Pregătire: 25 minute; Fierbere: 45 minute
Rețetă de Mariana Epure, Craiova, jud. Dolj

Iată aici o rețetă de ciorbiță delicioasă.

Add Comment