Ciorbă de perișoare din carne de curcan, cu conopidă dulce

Foto: Ciorbă de perișoare din carne de curcan, cu conopidă dulce – foto cititoare – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
250 g carne tocată de curcan
câteva fire de mărar verde
sare
1 linguriță amestec de legume deshidratate fără sare
1 lingură boia dulce
1 ardei
1 morcov
1 păstârnac
1 rădăcină de pătrunjel
1 felie de rădăcină de țelină
2 ouă
2 linguri smântână
200 g conopidă proaspătă
1 ceapă roșie
20 ml ulei de măsline
50 g orez
pătrunjel verde
câteva frunze de țelină
suc de la 1 lămâie
Pregătești așa:
Preparăm carnea tocată cu un praf de sare,o linguriță de legume deshidratate fără sare, mărarul tocat foarte fin, uleiul de măsline și un ou. Dăm deoparte și lăsăm să se întrepătrundă aromele.
Curățăm zarzavatul, îl spălăm, apoi ceapa o tăiem mărunt, morcovul, păstârnacul,rădăcina de pătrunjel,feliuța de rădăcină de țelină, ardeiul, le tăiem cubulețe mici și le punem la fiert în 3 l de apă cu un praf de sare. Lăsăm să se înmoaie zarzavatul bine, iar între timp preparăm perișoare mici,rotunjite în palmele ude în apă rece și le așezăm pe un platou, apoi le dăm la rece.
Când zarzavatul începe să se înmoaie, adăugăm boiaua de ardei, potrivim de sare, adăugăm conopida bine spălată și desfăcută în buchețele mici. Când totul clocotește, adăugăm orezul și perișoarele, așteptăm să clocotească și reducem focul,lăsând să fiarbă domol mai bine de 20 de minute.
Oprim focul,adăugăm verdeața tocată fin, dregem ciorba cu oul bătut cu smântână. Servim ciorba fierbinte, acrită cu suc de lămâie,după gust,

Rețetă de Anișoara Ursan, Cernavodă, jud. Constanța

Intră aici și încearcă și această ciorbă de perișoare.

Add Comment