FOTO: Mihai Nicolae
Rețetă de Adriana-Liliana Hvir, Iași
Preț: 9 lei-4 porții
Pregătire: 20 minute
Fierbere: 45 minute
Îți trebuie:
■ 600 g lobodă
■ 1 ceapă
■ 1 morcov
■ 500 ml borș
■ 1 ou ■ 2 l supă
■ 100 ml iaurt
■ 1/2 linguriță hrean ras
■ 6 căței de usturoi
■ 1 legătură leuștean
■ sare ■ piper
Pregătești așa: Alegi loboda, o speli și o tai fâșii. Cureți ceapa și o toci mărunt. Cureți morcovul și îl dai pe răzătoarea mică. În 2 l de supă pui la fiert loboda, ceapa și morcovul. Când sunt fierte, pui borșul fiert separat. Bați oul cu iaurtul, hreanul, usturoiul pisat și puțină zeamă și torni în oală. Potrivești gustul de sare și piper și, după un clocot, iei oala de pe foc și presari leuștean tocat.