Ciorbă de gulii umplute cu carne

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
5 gulii
3 bucăți morcovi
2 bucăți pătrunjel
500 g carne tocată de porc
5 linguri orez
3 ouă
1 cutie de 200 g smântână
sare și piper după gust
zeamă de lămâie după gust
pătrunjel verde
Pregătești așa:
Tai mărunt morcovii și pătrunjelul și îi pui la fiert în apă cu sare și cu piper. Între timp, scobești guliile.
Prepari compoziția pentru umplut (ca și pentru perișoare): amesteci carnea cu ouăle, orezul, sare și piper. Umpli guliile și le pui la fiert. Lași circa 20 de minute, timp în care, din restul compoziției de carne, modelezi perișoare.
După ce au trecut cele 20 de minute și guliile umplute au fost deja pătrunse, adaugi perișoarele și bucățile de gulie care au rămas de la scobitul acestora.
După ce s-au fiert toate, pui o cutie cu smântână, amestecată înainte cu puțină zeamă din ciorbă, pătrunjel și acrești, după gust, cu zeamă de lămâie.

Pregătire: 50 minute; Fierbere: 60 minute
Rețetă de Elena Fărăgău, loc. Sângeorgiu de Mureș, jud. Mureș

Intră aici, vei găsi rețeta unei ciorbițe delicioase.

Add Comment