Ciorbă de fasole

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1/2 kg fasole boabe
1 ciolan (poate fi și afumat)
1 ceapă
1-2 morcovi
1/2 țelină
1 păstârnac
1/2 ardei
pastă de roșii
tarhon
cimbru
sare
Pregătești așa:
Pui fasolea la înmuiat de cu seara. A doua zi, pui fasolea la fiert cu apă rece și apoi schimbi apa cu una fierbinte.
Pui și ciolanul afumat, spălat în prealabil și, după 1 oră, mai adaugi 1-2 morcovi, 1 păstârnac, 1 ceapă și 1/2 țelină. Lași să fiarbă până ce fasolea și ciolanul sunt bine pătrunse.
Scoți ciolanul și îl dezosezi, iar jumătate din carne o păstrezi pentru iahnie.
Separat, pentru ciorbă, pregătești restul de zarzavat tăiat mărunt, pe care îl pui într-o tigaie cu ulei să se călească și adaugi și pasta de roșii. După ce ai călit zarzavatul, îl adaugi în oala cu ciorbă și mai lași să fiarbă până sunt bine pătrunse și legumele.
Adaugi tarhon și cimbru, sare și acrești cu oțet sau lași ciorba dulceagă și o servești cu murături alături.

Pregătire: 50 minute; Fierbere: 90 minute
Rețetă propusă de Practic în bucătărie

Intră aici, încearcă și această rețetă!

Add Comment