Ciorbă de fasole verde

Foto: Mihai Nicolae

Ciorbă de fasole verde

Rețetă de Elena Vlad, sat Crețești, com. Vidra, jud. Ilfov

Preț: 8 lei-6 porții

Pregătire: 20 minute

Fierbere: 50 minute

Îți trebuie pentru ciorba de fasole verde: 500 g fasole verde, 1 ceapă, 1 morcov, 1 ardei gras, 3 roșii, 1 legătură mică de pătrunjel, 1 linguriță cimbru, sare, piper, boia dulce de ardei, câteva linguri de ulei de floarea soarelui

Pregătești ciorba de fasole verde așa: Pui la fiert o oală cu 2 l de apă. În altă oală pui puțin ulei, apoi adaugi ceapa tocată mărunt și o lași la călit 2-3 minute. Cureți morcovul și îl dai pe răzătoarea mare, apoi îl pui și pe el la călit împreună cu ceapa. Tai ardeiul gras fâșii subțiri și le adaugi peste celelalte legume la călit, acoperi vasul cu capac și lași așa până se înmoaie bine totul. Între timp, cureți de coajă roșiile, una dintre ele o tai cubulețe și o pui peste legume, apoi adaugi apa care clocotește peste legumele călite și o lași să ajungă din nou la fierbere. Fasolea, spălată, curățată (ruptă la capete) o tai în 3-4 fiecare păstaie și atunci când apa fierbe din nou, o răstorni în oală și o lași la fiert până când toate legumele sunt moi. Cele 2 roșii le pui în blender cu puțină apă, faci un sos de roșii ce se condimentează cu sare, boia, piper și cimbru, apoi îl răstorni peste ciorba fiartă, mai lași 5 minute și oprești focul. Servești ciorba cu pătrunjel proaspăt tăiat.

Add Comment