Ciorbă de fasole verde (ca în Zarand)

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
500 g fasole grasă sau țucără (ruptă bucăți)
500 g iaurt
1 ceapă
1 lingură făină
100 slănină afumată
pătrunjel verde tocat
puțin ulei
sare
Pregătești așa:
Fierbi fasolea în 1/2 l apă clocotit, circa 15 minute. Prăjești ceapa în ulei, adaugi făina, stingi cu zeama în care a fiert fasolea, torni în oala cu legume și se dă în câteva clocote. Sărezi și lași să se răcească.
Torni deasupra iaurtul bătut cu o furculiță, în care ai pus pătrunjel verde. Înainte de a servi, prăjești slănina tăiată în cuburi, până devin crocante. Repartizezi în farfurii și torni deasupra ciorba.

Rețetă de Elena Varga, loc. Brad, jud. Hunedoara

Intră aici și încearcă și această ciorbiță cu fasole grasă.

Add Comment