Foto: MIhai Nicolae
Ciorbă de fasole verde
Rețetă de Ileana Varga, loc. Boghiș, jud. Satu Mare
Preț: 10 lei-porții
Pregătire:25 minute
Fierbere: 50 minute
Îți trebuie pentru ciorba de fasole verde: 500 g fasole verde, 1 l borș, 5 ouă, 1 ceapă, 1 legătură pătrunjel verde, 5 felii pâine, 40 g unt, sare
Pregătești ciorba de fasole verde așa: Pui fasolea la fiert, tăiată bucăți, cu ceapă și 20 g unt, în puțină apă clocotită. Separat, fierbi borșul. Fierbi și ouăle tari. Prăjești pâinea în restul de unt. Toci mărunt ouăle curățate și verdeața. Așezi în boluri pâinea, verdeața și ouăle, iar când ciorba a fiert, adaugi borșul, potrivești gustul de sare și torni ciorba în castron. Este o cirobă delicioasă, cu o servire inedită!