Ciorbă de fasole din Bucovina


Rețetă de Cecilia Sbazo, loc. Lugoj, jud. Timiș

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

5 porții
Pregătire: 15 minute
Fierbere: 45 minute
Îți trebuie:

  • 300 g fasole albă
  • 1 cârnat afumat
  • 100 g kaizer
  • albitură
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • mujdei
  • 50 g fidea
  • 150 g roșii în bulion
  • sare
  • cimbru
  • oțet

Pregătești așa:
Fierbi fasolea albă într-o cratiță, schimbi apa de câteva ori. În ultima apă pui puțină sare. Adaugi morcovii și albitura, date pe răzătoarea mică, ceapa curățată, spălată și tocată și mujdeiul. Încorporezi cimbrul și roșiile din bulion, care, în prealabil, au fost strecurate printr-o sită. După ce au dat într-un clocot, pui fideaua. Tai kaizerul și cârnatul în feliuțe, pe care le călești 2-3 minute, apoi le adaugi peste ciorbă. Acrești ciorba cu oțet cât este nevoie. Potrivești cu sare, după gust.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!