Foto: Mihai Nicolae
Rețetă de Ștefania Răduță, București
Preț: 12 lei-6 porții
Pregătire: 35 minute
Fierbere: 60 minute
Îți trebuie: 4 dovlecei, 1 morcov, 1 țelină mică, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ceapă albă, 2 legături de ceapă verde, 2 fire de usturoi verde, 4 roșii, 2 ardei capia, borș după gust, 3 linguri ulei de măsline sare, piper, orez, leuștean
Pregătești așa: Speli dovleceii și îi tai felii mai groase. Cureți ceapa albă, o speli, o dai pe răzătoarea cu ochiuri mari și o pui la fiert într-o oală cu 2 litri de apă. Morcovul, țelina și rădăcina de pătrunjel le cureți, le speli și le dai pe răzătoare, apoi le adaugi în oală. Când legumele sunt aproape fierte, adaugi dovleceii, ardeii tăiați rondele, 2 linguri de orez (ales și spălat), uleiul, sare și piper după gust. Fierbi totul timp de 10 minute. Spre final adaugi borș, după gust, fiert în prealabil, separat. Presari leuștean verde tocat mărunt.