Ciorbă de curcan

FOTO: Mihai Nicolae

Rețetă de Ștefania Răduță, București

Preț: 20 lei-6-8 porții

Pregătire: 25 minute

Fierbere: 60 minute

Îți trebuie:
■ aripi, puțin piept și pulpă de curcan
■ 2-3 morcovi
■ 2-3 pătrunjel rădăcină
■ 1 ceapă mare
■ 1 țelină potrivită
■ 2 ouă ■ sare
■ 1 lingură de oțet ■ tarhon

Pregătești așa: Speli carnea și o pui la fiert cu puțină sare. Între timp, pregătești zarzavatul. Cureți morcovii, pătrunjelul, ceapa și țelina. Toate legumele le dai pe răzătoarea cu găuri mari sau le tai cubulețe. Când carnea este semifiartă, adaugi zarzavatul. Separi albușurile de gălbenușuri. Albușurile le bați cu un pic de sare, iar gălbenușurile le amesteci bine cu o lingură de oțet. Când ciorba este gata, o dregi cu gălbenuș, presari tarhon tocat mărunt și, după ce iei oala de pe foc, adaugi și albușurile bătute spumă. Servești ciorba fierbinte.

Add Comment