Ciorbă de costiță de porc și fasole verde

Ciorbă de costiță de porc și fasole verde este o rețetă de ciorbiță foarte gustoasă și consistentă.
Fasolea verde este o sursă de vitamine şi proteine, nu conţine multe grăsimi și este ieftină. S-a dovedit că aceasta are proprietăţi de scădere a colesterolului, de combatere a afecţiunilor cardiovasculare, de reglare a nivelului glicemiei, de reducere a riscului de obezitate, te scapă de constipaţie, hipertensiune, diabet de tip II şi scade considerabil riscul de apariţie a cancerului. Conţinutul ridicat de fibre al fasolei reglează glicemia, ţinând astfel de foame şi menţinâd concomitent nivelul energetic. Există dovezi promiţătoare care arată că fasolea ar putea contribui la împiedicarea apariţiei cancerului, cu precădere celor de pancreas, de colon, de sân şi de prostată. Fasolea verde contine o cantitate foarte mare de apa (circa 90%).
Deci, putem spune că, „carnea săracului”, fasolea verde, face minuni pentru organism.

ciorba

Foto: Ciorbă de costiță de porc și fasole verde – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
500 g fasole verde
400 g costiță de porc
1 morcov
1 ceapă
5 roșii tăiate cubulețe
1 ardei gras
50 ml ulei
1 legătură de mărar
sare
Pregătești așa:
Speli fasolea și o tai în bucăți de 4 cm. Costița de porc o speli și o porționezi în bucățele potrivite. Într-o oală încingi uleiul și pui costița.
O rumenești puțin, apoi adaugi 2 l de apă și o dai la fiert, în jur de 20 de minute, la foc mic spre mediu. După aceea adaugi fasolea și lași la fiert 10 minute. Ardeiul gras îl tai cubulețe, morcovul rondele, iar ceapa o tai mărunt.
Adaugi legumele în ciorbă, împreună cu roșiile tăiate cubulețe și lași la fiert, la foc mic. Când legumele au fiert, presari sare după gust și mărar verde tocat mărunt. Poți servi ciorba cu smântână, după gust.

Pregătire: 25 minute; Fierbere: 60 minute
Rețetă de Felicia Vanea, București

Încearcă și rețeta de aici!

Găsești această rețetă în revista Practic în bucătărie. Aceasta poate fi achiziționată de la punctele de vânzare a presei din toată țara, dar și în format electronic, prin intermediul Magzter.

Add Comment