Ciorbă de conopidă cu supă de vită

Foto: Mihai Nicolae

Ciorbă de conopidă

Rețetă propusă de Practic în bucătărie

Preț: 10 lei-4 porții

Pregătire: 40 minute

Fierbere: 3 ore

Îți trebuie: 1 conopidă, 2-3 linguri ulei, 1 ceapă, 2 morcovi, 2 ardei, 2-3 roșii sau pastă de tomate, 1 lingură orez, 2-3 linguri smântână, mărar, pătrunjel verde, sare, 400 g oase de vacă, 1 vârf cuțit sare de lămâie

Pregătești așa: Spargi oasele de vacă în bucăți mici și le speli cu multă apă rece, apoi le opărești și le limpezești cu apă rece. Pui oasele la fiert în apă rece, la foc lent, iar când se formează spuma, o iei. Adaugi sare și, dacă este cazul, puțină apă rece, care provoacă o nouă formare a spumei, pe care o îndepărtezi din nou. Fierbi supa circa 3 ore, după care o strecori. În supa de oase astfel obținută, fierbi legumele (ceapa, morcovii și ardeii), curățate în prealabil și tăiate mărunt, înăbușite în prealabil în ulei și puțină supă de oase, circa 20 de minute. După acest timp, introduci conopida desfăcută în buchețele, spălată bine și orezul opărit și limpezit. Fierbi ciorba în continuare. La sfârșit, adaugi sare și sare de lămâie după gust, smântână și verdeața tocată mărunt. Este o ciorbă tare gustoasă! Conopida îi dă o aromă deosebită, iar faptul că înainte au fost fierte oasele de vacă, la foc mic, contribuie la gustul final, foarte bun! Ciorba merge de minune spre sfârșitul verii, începutul toamnei, când conopida apare pe tarabele din piețe sau pe rafturile magazinelor și se poate face până iarna târziu.

Add Comment