Ciorbă de conopidă cu tarhon

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

 

Îți trebuie:
400 g conopidă
2-3 morcovi
150 g rădăcini de pătrunjel
1 ceapă
2 linguri tarhon conservat în oțet sau 1 lingură tarhon uscat măruntțit
100 ml smântână vegetală
2 linguri ulei
sare
piper negru măcinat
1 lămâie

Pregătești așa:
Speli legumele, le cureți și le tai astfel: ceapa mărunt, iar morcovii și pătrunjelul cubulețe. Desfaci conopida în buchețele cât mai mici. Încingi uleiul în vasul pentru ciorbă și călești ceapa; după ce devine translucidă, adaugi morcovii și pătrunjelul, amesteci pentru 2-3 minute și stingi cu 2 litri de apă fierbinte. În această supă, pui la fiert și buchețelele de conopidă. După 10 minute de fierbere, adaugi sare, smântâna vegetală și tarhonul mărunțit. Lași să fiarbă încă 5 minute, după care sărezi și condimentezi ciorba după gust. Aduci la masă porțiile împreună cu sferturi de lămâie, pentru ca fiecare mesean să își adauge zeamă după gust.

8 porții; pregătire: 5 min; fierbere: 15 min

Rețetă de Rozalia Ciobanu, Ocna Mureș, jud. Alba

 

Cauți o rețetă de ciorbă cu conopidă, dar care să nu fie de post? Uite una aici.

Sau vrei o rețetă lactovegetariană ? 

 

Add Comment