Ciorbă de coadă de vacă


Florica Borșoș, loc. Sânnicolau Mare, jud. Timiș
Îți trebuie:

  • 1 kg coadă de vacă
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov mai mare
  • 3 foi de dafin
  • 5 ouă
  • 5 linguri de smântână
  • 3 linguri oțet
  • piper boabe
  • sare
  • 1/2 lingură făină
  • leuștean.

Pregătești așa:
Pui coada de vacă la fiert în apă cât să o acopere. După ce fierbe circa 20 de minute, adaugi ceapa întreagă, morcovul, foile de dafin, boabele de piper și o frunză de leuștean. Când carnea a fiert, strecori ciorba printr-o sită. Scoți carnea de pe oase și o porționezi în bucăți potrivite. Pui din nou pe foc zeama împreună cu carnea. În acest timp, bați ouăle cu smântâna și cu o jumătate de lingură de făină. După ce ciorba a dat din nou în clocot, tragi oala de pe foc, iei 3 linguri de zeamă și o adaugi peste ouăle bătute, amesteci bine și torni în oală. Mai adaugi usturoiul pisat și vreo 2 linguri de oțet, apoi mai lași pe foc mic să mai dea un clocot. Servești ciorba fierbinte cu ardei iute, smân-tână și oțet alături, pentru ca fiecare să-și adauge în farfurie cât dorește.

Add Comment