Ciorbă de ciuperci

Foto: MIhai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
■  1 kg ciuperci

■  1 rădăcină de pătrunjel
■  2 cepe
■  1 țelină mică
■  2 morcovi

■  1 păstârnac
■  1 ardei gras
■  1 l borș
■  1 legătură leuștean
■  ulei
■  sare

Pregătești așa:
Cureți legumele și le treci printr-un jet puternic de apă rece. Pui uleiul la încins și adaugi ceapa tăiată mărunt, apoi morcovul și albiturile: păstârnacul, țelina, pătrunjelul, date prin răzătoarea mare și, la sfârșit, ardeiul tăiat felii subțiri. Potrivești gustul de sare, adaugi 2 litri de apă și lași la fiert o jumătate de oră. Între timp, speli și tai ciupercile și le pui și pe ele la fiert. Lași pe foc mâncarea vreo jumătate de oră. Adaugi borșul fierbinte, lași să mai dea în două clocote, stingi focul și adaugi leușteanul proaspăt tocat.

4 porții  Pregătire: 35 minute  Fierbere: 60 minute
Rețetă de Liliana Stoica, Brăila

Pentru o altă rețetă de ciorbă post, intră aici. 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!