Ciorbă de ceapă verde

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Oana Nițu, Târgoviște, jud. Dâmbovița

Preț: 8 lei-4 porții

Pregătire: 40 minute

Fierbere: 30-40 minute

Îți trebuie: ■ 50 ml ulei ■ 6 legături ceapă verde ■ 1 legătură mărar verde ■ 2 morcovi potriviți ■ 1 rădăcină de pătrunjel mică ■ 3 liguri orez ■ sare ■ piper ■ 5-6 linguri oțet

Pregătești așa: Iei o oală de 6 l în care pui la fiert apă, cât să ocupe 3/4 din oală. Între timp, cureți ceapa și o speli, după care o tai mărunt cu cuțitul (ca la salată). Cureți morcovul și rădăcina de pătrunjel pe care le toci mărunt și le pui la fiert în apă (10 minute). După acest timp, pui și ceapa verde să fiarbă alături de celelalte legume. După circa 20 de minute în care legumele au fiert împreună, pui și orezul, lăsând să mai fiarbă 10 minute. Călești mărarul în ulei, apoi îl pui în ciorbă și îl lași să dea 2-3 clocote. Spre sfârșitul ciorbei pui sare, piper și oțetul pentru a acri ciorba, apoi oprești focul.

Add Comment