Ciorbă de cartofi cu bacon

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
6 cartofi
2 cepe
2 morcovi
200 g bacon
pătrunjel
1/2 linguriță chimen
350 g smântână
1 lingură condiment 
din  legume uscate
sare
2-3 linguri ulei

Pregătești așa:
Tai cuburi baconul și îl pui în oală la călit. Adaugi ceapa tocată și morcovul tăiat rondele sau cuburi. Completezi cu 2 litri de apă, , un praf de sare, adaugi cartofii și lași totul să fiarbă. Când cartofii s-au fiert, adaugi chimenul, verdeața și 1 lingură de concentrat de legume. Mai ții pe foc circa 5 minute. Stingi focul și îl lași să se răcorească timp de 20 de minute.
Într-un castron, amesteci ușor smântâna cu zeama de la ciorbă răcorită înainte. Torni amestecul în oală și servești ciorba fierbinte.

 

4 porții 
Pregătire: 25 minute 
FIERBERE: 45 minute
Rețetă de Rodica Vîlceleanu, Brăila

Ești în căutarea unei alte rețete ieftine de ciorbă? Aici găsești una.

 

Add Comment