Rețetă Georgeta Dinescu, loc. Cumpăna, jud. Constanța
4 porții
Pregătire: 25 minute
Fierbere: 45 minute
Îți trebuie:
- 1/2 kg carne tocată
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 2 cepe
- 3 ouă
- câteva fire de leuștean
- suc de roșii
- 1 l borș
- sare
- piper
Pregătești așa:
Cureți de coajă 1 ceapă, morcovul și păstârnacul, le speli și le tai mărunt. Pui legumele la fiert împreună cu sucul de roșii. Amesteci carnea tocată cu 1 ceapă tăiată mărunt, pătrunjel spălat și tocat fin, 2 ouă și faci perișoare. Le pui pe un tocător. Dintr-un ou și puțină apă faci o foaie de tăiței, pe care o întinzi cât se poate de mult. Tai dreptunghiuri și pui perișoarele, apoi împăturești bine, ca să nu iasă carnea. Când ciorba este aproape gata, o condimentezi de sare și piper, pui borșul și burechițele cu perișoare.