ciorbă de bob cu crenvurști
Ciorbă de bob (fasole) cu crenvurști
Rețetă de Ioana Preda, București
Preț: 15 lei-4 porții
Pregătire: 25 minute
Fierbere: 60 minute
Îți trebuie: ■ 500 g bob ■ 500 g crenvurști ■ 200 g corcodușe verzi ■ 200 g smântână ■ 1 legătură ceapă verde ■ 1 legătură leuștean ■ sare
Pregătești așa: Pui la fiert corcodușele curățate și spălate, în 500 ml apă rece. Tai crenvurștii în felii subțiri. Cureți ceapa, o speli și o tai mărunt. Pui la fiert apa cu sare, adaugi ceapa tăiată mărunt și bobul și le fierbi până ce bobul s-a înmuiat. Adaugi verdeața tocată mărunt și zeama de corcodușe. La urmă, adaugi crenvurștii în supă și lași să mai dea un clocot. Dregi ciorba cu smântână sau iaurt, iar deasupra presari leușteanul tocat fin.