Ciorbă de bob (fasole) cu crenvurști

ciorbă de bob cu crenvurști

Ciorbă de bob (fasole) cu crenvurști

Rețetă de Ioana Preda, București

Preț: 15 lei-4 porții

Pregătire: 25 minute

Fierbere: 60 minute

Îți trebuie: ■ 500 g bob ■ 500 g crenvurști ■ 200 g corcodușe verzi ■ 200 g smântână ■ 1 legătură ceapă verde ■ 1 legătură leuștean ■ sare

Pregătești așa: Pui la fiert corcodușele curățate și spălate, în 500 ml apă rece. Tai crenvurștii în felii subțiri. Cureți ceapa, o speli și o tai mărunt. Pui la fiert apa cu sare, adaugi ceapa tăiată mărunt și bobul și le fierbi până ce bobul s-a înmuiat. Adaugi verdeața tocată mărunt și zeama de corcodușe. La urmă, adaugi crenvurștii în supă și lași să mai dea un clocot. Dregi ciorba cu smântână sau iaurt, iar deasupra presari leușteanul tocat fin.

Add Comment