Ciorbă de berbecuț cu găluște

Foto: Ciorbă de berbecuț cu găluște – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 kg oase de berbecuț (sau oase de vițel)
2 morcovi
2 cepe
2 ardei
2 ouă
5 linguri griș
3 linguri roșii cuburi în bulion
1 lingură tarhon în oțet
sare, piper, boia
30 g orez
3 linguri ulei
1 căpățână usturoi
Pregătești așa:
Pui la fiert oasele în 4 litri de apă. Îndepărtezi spuma care se formează la început, apoi adaugi puțină sare și lași să fiarbă aproximativ o oră. Bați albușurile cu furculița, adăugând puțină sare. Adaugi gălbenușurile și grișul și lași amestecul în frigider.
Cureți legumele și le speli. Tai mărunt ceapa, morcovii și ardeii. Scoți oasele și strecori supa. Călești legumele timp de 2-3 minute în ulei, adaugi boia dulce și iute, după gust și stingi cu supa de oase. După 10 minute de fierbere, pui orezul spălat și continui fierberea 5 minute.
Adaugi roșiile, lași focul mic și pui câte o lingură de compoziție pentru găluște. Lași să fiarbă la foc mic, 10 minute. Sărezi, condimentezi, pui tarhonul și stingi focul, apoi adaugi usturoiul zdrobit și acoperi oala pentru 10 minute. Servești ciorba alături de mămăliguță.

Pregătire 15 minute; fierbere 70 minute
Rețetă de Ana Olga Laszlo, Hădăreni, jud. Mureș

Intră aici și încearcă și această ciorbă.

Add Comment