Ciorbă cu șorici și busuioc

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
3 litri zeamă de oase de vită
500 g șorici
50 g smântână
2 cepe roșii
2 morcovi carotă
7 căței de usturoi
4 gălbenușuri
1 legătură busuioc uscat
sare
oțet
50 untură
Pregătești așa:
Pregătești zeama de oase, punând la fiert, în apă rece cu sare, oasele de vită bine spălate. Iei bine spuma, până ce supa rămâne limpede. Cureți șoriciul, îl speli bine și îl pui la fiert separat, în apă rece cu sare, timp de 1 oră. Șoriciul fiert și răcit îl tai fideluță și îl pui în castron.
Ceapa și morcovul curățate le tai mărunt și le călești 5 minute în untură. Într-o oală pui zeama de oase, șoriciul, legumele călite și dai la foc 15 minute.
Amesteci gălbenușurile cu smântâna, usturoiul pisat și potrivești de sare. Torni amestecul obținut peste ciorbă și continui să amesteci ușor, pentru a nu se tăia. Potrivești ciorba de sare și adaugi oțet după gust. Presari deasupra busuioc, pentru aromă.

Pregătire: 45 minute; Fierbere: 60 minute
Rețetă de Ioana Preda, București

Vei găsi aici o rețetă de ciorbă foarte gustoasă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!